Duiksport
Originele afbeelding
De Oosterschelde is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Dankzij het voedselrijke water wemelt het van de dieren en wieren. Hierdoor is het een overwinterplaats, een kraamkamer en een wegrestaurant tegelijk.
De inktvissen komen hier speciaal naartoe om te paren. Men kan er meer dan 50 vissoorten, waarvan 20% algemeen voorkomt en de rest zeldzaam tot zeer zeldzaam is, spotten. Op de zandige bodem leven brokkelsterren, platvissen, schelpdieren en allerleisoorten wormen. Tussen de stenen van dammen en dijken leven krabben en zakpijpen. Wieren zetten zich vast op de harde ondergrond van dijken en stenen. De grote diversiteit aan naaktslakken en anemonen geeft een onverwacht kleurige onderwaterwereld. Een duik tijdens de paartijd van de Sepia's is een ervaring die men nooit vergeet.

Onze boerderijcamping is centraal gelegen in het hart van Zeeland, zodat u met de kortste reistijd alle duiklokaties, aan De Oosterschelde, Het Grevelingen meer en tegenwoordig ook Het Veersemeer, kunt bereiken.
Kamperen bij de boer op minicamping Klaverwijk, geeft u een beeld van het leven op het ritme van het getij en de seizoenen. In een onderwaterwereld van stilte en een bovenwaterwereld van rust, ruimte, licht en lucht.

In het fotoalbum staan nog meer foto's van het unieke onderwaterleven.
De foto's zijn gemaakt door de Belgische Marc De Clercq van duikschool Hydra-Aalst.