Abdij Historama
Originele afbeeldingNorbertijnen, ridders, Prinsen van Oranje, geuzen, gouverneurs, beeldenstormers en bouwheren: zij hebben allemaal een rol gespeeld in de ruim 850-jarige geschiedenis van de Abdij van Middelburg.
U kunt vanaf het Abdijplein binnendringen tot in het hart van de Abdij, de kloostergangen, de Middeleeuwse crypten en de kloosterhof met een historische kruidentuin. Door een 20 minuten durende videofilm maakt u het ontstaan, de verwoestingen en de wederopbouw van de Abdij mee. Met de abdijkaart kan een bezoek aan het Historama gecombineerd worden met een bezoek aan de toren de Lange Jan.

In de zomermaanden zijn er rondleidingen. Naast het Historama worden dan bezocht: de Statenzaal van de Provincie Zeeland, de Kapittelzaal in het Roosevelt Studiecentrum, de kerken en de Lange Jan. Een gids vertelt u in anderhalf uur het verhaal van de Middelburgse Abdij en haar bewoners. Voor informatie over deze rondleidingen: Zeeuws Museum, tel.: 0118-626655.

Rondleidingen:
In de maanden juli, augustus en september elke dinsdag, woensdag en donderdag om 13.30 uur. Overige rondleidingen op afspraak.

Adres:
Zeeuws Museum
Postbus 378
4330 AJ Middelburg
Tel.: 0118-626655