Nederlands Duits

Reacties gasten

Un merveilleux week-end au minicamping Klaverwijk. Ce week-end de Pentecôte nous a offert un temps magnifique, mais aussi un camping accueillant, super propre en permanence, tranquille, très vert et habitè par de merveilleux oiseaux qui nous réveillaient

Giovanni et Marianne

Omgeving
(1) 2 3 »
Klik om afbeelding te openen
De Oosterschelde is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Dankzij het voedselrijke water wemelt het van de dieren en wieren. Hierdoor is het een overwinterplaats, een kraamkamer en een wegrestaurant tegelijk.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openen
Inlagen zijn kleine polders achter de zeedijk en liggen op plaatsen waar men een dijkdoorbraak vreesde.
Deze diepgelegen natte moerassen zijn mooie, waardevolle natuurgebieden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openenNorbertijnen, ridders, Prinsen van Oranje, geuzen, gouverneurs, beeldenstormers en bouwheren: zij hebben allemaal een rol gespeeld in de ruim 850-jarige geschiedenis van de Abdij van Middelburg.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openenNehalennia: Een bijzondere visvangst. Op 14 april 1970 had K.J. Bout, schipper van de viskotter Tholen 6 Johanna Cornelia, zijn netten uitgegooid in de Oosterschelde, ter hoogte van de Schaar van Colijnsplaat, ten zuiden van zandplaat De Vuilbaard. Bij het binnenhalen van de netten bleek hij een wonderbaarlijke vangst te hebben gedaan.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openenHet Arsenaal, avonturenwereld voor jong en oud.
Van het bovendek tot in het donkere ruim, in dit voormalige wapenarsenaal, waarvan Napoleon nog de fundamenten bouwde, is van alles te beleven. U ziet en hoort over de roemruchte schepen die in vroeger tijden over de wereldzeeën hebben gevaren en griezelt in het Piratenhol van ongure types.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openenNaar aanleiding van het 400-jarig bestaan van Colijnsplaat en enthousiast geworden door de bijzondere archeologische vondsten, hebben een aantal inwoners van Colijnsplaat in 1996 het initiatief genomen een historisch gedenkteken voor dat onbekende stuk Romeinse geschiedenis op te richten in de vorm van een tempel.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openenOoit waren er meer dan 100 verschillende veerdiensten en pontjes in Zeeland. Deltadammen en bruggen kwamen er voor in de plaats en haalden de 'eilanden' uit hun isolement. De veerboten zijn daardoor grotendeels verdwenen; alleen over de Westerschelde bleven ze varen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openenDit is het oudste zeefort van West-Europa. Het werd in 1547 gebouwd om de toen zeer belangrijke havens van Antwerpen en Middelburg te controleren. Het fort speelde ook een belangrijke rol als ankerplaats voor de schepen van de Verenigde Oostindische Compagnie. Later gebruikte keizer Napoleon het fort in de strijd tegen de Engelsen.
Het gedeeltelijk vervallen fort ligt aan de Westerschelde, omgeven door een schor, kreken en fraai bosgebied, waar u heerlijk kunt wandelen. In het fort is een expositie over de geschiedenis van fort Rammekens. Ook tonen kunstenaars regelmatig hun werk.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openenNet buiten het centrum van bruisend Middelburg op industrieterrein Arnestein 1, vindt u Indoor Karting Middelburg. Hier kunt u uw vrienden, familieleden of collega's uitdagen op het 550 meter lange indoorcircuit, waar jong en oud, professional of beginner hun hart op kunnen halen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openenHet Jazzfestival met uitzicht op zee. Ooit wel eens jazz zo dicht langs de vloedlijn gehoord? Waar de muziek zich mengt met het ruisen van de branding. Waar u jazzklanken hoort bij pootje baden. Waar een strandwandeling voorafgaat aan een jazzconcert. Kom dan naar Jazz by the Sea!!

Meer info: www.jazzbythesea.nl
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openenWie al het moois van Walcheren in 1 dag wil zien, moet naar Miniatuur Walcheren in het centrum van Middelburg. Een groot aantal Zeeuwse dorpen zijn hier in schaal 1:20 nagebouwd. De meer dan 250 plantensoorten, 25.000 bloembollen en 1400 bonsaiboompjes laten zien waarom Walcheren 'de tuin van Zeeland' wordt genoemd.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openenVerwonder u over het roerige Zeeuwse verleden
Vanaf 8 juni kunt u in het nieuwe Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen bezoeken.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openen
10.000 jaar geleden splitste de rivier de Schelde en ontstond de Oosterschelde. Na de watersnoodramp van 31 januari 1953, waarbij 1835 inwoners van Zeeland om het leven kwamen, overheerste maar één gevoel; “dit nooit meer”.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openen
Een dagje Deltawerken, zeedieren en waterplezier. U ziet tentoonstellingen en films over de Ramp 1953 en de Deltawerken en wandelt in de Stormvloedkering. Kinderen vermaken zich uitstekend in de waterspeelplaats en de 3d-film 'Waterworld'. Zeedieren komen aan bod in het zeehonden bassin en de zeeaquaria. Nieuw is de expositie 'WalvisWereld' in het futuristische walvispaviljoen.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Klik om afbeelding te openen- molenbezichtiging en video, zondags gesloten -
- speeltuintje (o.a. draaimolentje op windenergie) -
- Zeeuws molenwinkeltje, zondags gesloten -
- de kleinste boerderij van Zeeland -
  Druk artikel af Verstuur artikel

(1) 2 3 »